Mielinės bandelės su lašinukais - Forumas


[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
Page 1 of 11
Forum moderator: galerija 
Forumas » Namų šiluma » Receptai » Mielinės bandelės su lašinukais
Mielinės bandelės su lašinukais
galerijaData: Antradienis, 2011-01-25, 9:14 AM | Žinutė # 1
Admin
Grupė: Administratorius
Žinutė: 1751
Statusas: atsijungęs
Tešlai reikės:
500 g miltų;
21 g šviežių mielių arba 7 g sausų;
250 ml pieno;
40 g cukraus;
50 g minkšto sviesto;
1 kiaušinio;
žiupsnelio druskos.

Pieną pasišildyti iki max. 38° ir jame įmaišius cukrų bei mieles leisti joms suputoti, pastačius šiltai. Kitame inde susiberti miltus, gabaliukais pjaustytą sviestą, įmušti kiaušinį, susiberti druską. Suputojusias mieles supilti į miltų mišinį ir užminkyti tešlą. Ją minkyti 10- 15 min. Kai ji pradės puškuoti , uždengti ir pastatyti šiltai, kad kiltų.

Kol tešla kyla, pasidaryti įdarą:
250 g šalto rūkymo šoninės ( ar lašinukų su raumeniu);
3 v.š. džiuvesėlių;
1 svogūnas;
1-2 v.š. smulkiai pjaustytų petražolių;
druskos, pipiru, mėsos prieskonių;

Svogūną pasikepinti aliejuje iki skaidrumo. Tada sudėti smulkiai pjaustytą šoninę ir leisti kelias min. pasitroškinti, bet nekepti. Suberti džiuvesėlius, paskaninti druska, pipirais bei mėsos prieskoniais.

Pakilusią tešlą iškočioti (1 cm storio). Stiklines ar kepinių žiedo pagalba išsispausti rutuliukus. Ant kiekvieno uždėti po 1 a.š. įdaro, sulipdyti ir dėti ant kepimo popieriaus. Statyti vėl šiltai, kad pakiltų. Aš palikau ~30 min saulės spinduliuos smile tada aptepiau kiaušinio plakiniu, užbarsčiau paprastu ir juoduoju sezamu ir pašoviau i įkaitintą orkaitę 20-25 min, kol gražiai parudavo.



 
Forumas » Namų šiluma » Receptai » Mielinės bandelės su lašinukais
Page 1 of 11
Search: